🐣 VELIKONOČNÍ DOPRAVA ZDARMA❗ Od 3 ks vám doručíme naše nejlepší přírodní sirupy zdarma. Osvěžující chuť bylinek a ovoce v každé kapce 😋.

Zázvor – štiplavý exotický zázrak

 

Když se řekne zázvor, asi každému z nás se vybaví ne příliš vábně vypadající „kořen“, který buď milujeme, nebo příliš v lásce nemáme. Charakteristická chuť zázvoru, rostliny původně pocházející z Číny, opravdu není pro každého, ale pokud to jen trošku dokážete „překousnout“, určitě nepolevujte, zázvor hojně využívejte a vaše tělo vám jistojistě poděkuje.

 

K čemu se zázvor vlastně využívá?

Zázvor byl původně používán jako koření. Nejčastěji se s ním setkáme v kuchyni, kde je využíván jako dochucovadlo nejrůznějších, většinou asijských, pokrmů. Dále si z něj můžeme připravit lahodný čaj, a to tak, že zázvor buď nakrájíme, nebo nastrouháme, zalijeme horkou vodou, případně dochutíme medem a citronem a vitaminová vzpruha je na světě! A takový zázvorový sirup, třeba ten náš, Báťkův sirup, je také skvělou volbou, a to především proto, že je naprosto přírodní a neobsahuje umělá sladidla, barviva, aromata ani zahušťovadla, lepek, laktózu ani GMO. Spolu s horkou vodou tvoří skvělou dvojku při přípravě lahodného horkého nápoje, ale lze jej využít také pro přípravu moučníků nebo výtečných koktejlů. Pokud zrovna zázvor není v obchodech k dostání, lze jej směle nahradit zázvorem „práškovým“ či kandovaným. I ten si totiž uchovává své jedinečné vlastnosti. Blahodárné účinky zázvoru však lze využívat nejen vnitřně, ale také zevně, a sice v podobě nejrůznějších kosmetických produktů na pleť i vlasy.

 

Co tedy zázvor vlastně umí?

Je účinný v boji s nachlazením, redukuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje normální činnost kardiovaskulárního systému, působí protizánětlivě a taktéž ulevuje od nejrůznějších druhů nevolností, a to i těch těhotenských. Co se týče jeho účinků na pleť, dokáže ji skvěle vyčistit, zklidnit, omladit, ale poradí si také s akné či psoriázou, a je rovněž skvělým bojovníkem proti vypadávání vlasů a roztřepeným konečkům.

 

A věděli jste, že…?

V českých luzích a hájích se poprvé objevil teprve ve 13. století. Dnes je často nazýván superpotravinou, a to proto, že podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, imunitní systém a prospívá zdraví dýchacích cest. Není to kořen, jak si mnozí mylně myslíme, ale oddenek, což je zásobní část rostliny vzniklá přeměnou stonku – tzv. podzemní stonek, často výběžek kořene u některých vytrvalých bylin. Ve formě tablet je někdy také podáván pacientům, kteří podstupují chemoterapii, neboť snižuje zažívací potíže s touto léčbou spojené.

 

 

Zpět do obchodu